GroentenFruit Huis

NAGF nudging symposium

18
dinsdag
juni
  • KNVB Campus, Woudenbergseweg 56, Zeist
  • Van 14:30 tot 18:00 uur

Graag nodigen wij u uit voor het exclusieve NAGF nudging symposium op 18 juni op de KNVB Campus in Zeist. Inmiddels is het programma bekend. 

De groente- en fruitconsumptie kan een duwtje in de rug goed gebruiken. Met dit in het achterhoofd is eind 2018 een filiaal van supermarktketen Dirk zes weken lang omgetoverd tot het Ga voor Kleur Lab. Tijdens dit experiment zijn verschillende nudges ingezet om groente- en fruitverkoop te stimuleren.

Naar aanleiding hiervan organiseert het NAGF (Nationaal Actieplan Groenten en Fruit) een symposium. Middels een gevarieerd programma bespreken we de rol die nudging kan spelen in het verhogen van groente- en fruitconsumptie. Onder leiding van dagvoorzitter Samuel Levie (tv-kok en foodondernemer) worden voorbeelden en casussen besproken zodat u met concrete handvatten en vol inspiratie nudging zelf kunt gaan inzetten.

Stimuleren verkoop en consumptie groenten en fruit

  • Karin Bemelmans (coördinator NAGF) geeft uitleg over wat het NAGF doet om groente- en fruitconsumptie te stimuleren en de rol die het Ga voor Kleur Lab hierin speelt.
  • Anna Taylor (Food Foundation, UK) deelt welke strategie zij met de Food Foundation inzet om de consumptie van groenten en fruit te verhogen in de UK.

Nudging als strategie

  • Eva van den Broek (Stichting Behavioural Insights Nederland) neemt u mee in de wereld van nudges. Aan de hand van interactieve experimenten ondervindt u de kracht van nudging en wordt inzichtelijk hoe nudges kunnen worden geïmplementeerd. 

Het Ga voor Kleur Lab

  • Coosje Dijkstra (onderzoeker aan de Vrije Universiteit) presenteert de onderzoeksresultaten van het Ga voor Kleur Lab.
  • Arie van Doesburg (senior unit manager bij Detailresult Groep) en Jaap Seidell, (hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit) gaan in gesprek over hun ervaring met het experiment in de Dirk en de toepasbaarheid van nudges

Na afloop is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan tijdens een kleurrijke borrel.
 
Graag tot ziens op dinsdag 18 juni!