GroentenFruit Huis

Ledenbijeenkomst Fruit: Perspectieven in de retail

28
dinsdag
maart
  • Van der Valk Tiel
  • Van 17:00 tot 20:30 uur

GroentenFruit Huis organiseert dinsdag 28 maart een Ledenbijeenkomst Fruit vanaf 17.00 uur bij Van der Valk Tiel. Het thema van de avond is 'Perspectieven voor fruit in de retail'. De avond zal door Mark Wijsman in goede banen worden geleid. Said Belhassan, directeur Inkoop & Supply Chain bij Superunie, verzorgt een presentatie over perspectieven voor fruit in de Nederlandse retail. Onderzoeksbureau NielsenIQ toont recente verkoopcijfers van vers fruit in de Nederlandse en Belgische supermarkt. Daarnaast staan diverse andere actuele thema's op het programma en is er volop gelegenheid om collega's in de sector te spreken. 

De bijeenkomst is uitsluitend toegankelijk voor leden.

NielsenIQ: verschillen Nederlandse en Belgische retail

De supermarktverkoop van vers fruit lag in 2022 op een lager niveau dan een jaar eerder. Tessa Voorhorst (Business Development Manager) en Marc Deij (Sales Manager) van NielsenIQ gaan in op de belangrijkste ontwikkelingen. Ook laten ze de verschillen zien tussen fruit in de Nederlandse en Belgische retail. Hoe scoort biologisch fruit in de Belgische supermarkt vergeleken met de verkoop in Nederland?

Said Belhassan: zijn jongeren te bewegen om meer fruit te eten?

Said Belhassan zal onder andere spreken over de tendens dat consumenten enerzijds vragen om meer lokaal, anderzijds willen zij jaarrond een gevarieerd aanbod vers fruit eten. Ook gaat hij in op vragen als: neemt de verkoop van biologisch verder toe en hoe zijn jongeren te bewegen om meer fruit te eten? Met een marktaandeel van bijna 30 procent is inkoopcoöperatie Superunie, die 12 onafhankelijke retailorganisaties in Nederland vertegenwoordigt, een belangrijke speler in het retaillandschap.

Programma

  • 17.00 uur Ontvangst met een buffet (optioneel, aan te geven in het aanmeldformulier)
  • 18.30 uur Start bijeenkomst
  • 20.30 uur Afsluiting met netwerkborrel

Locatie

Van der Valk Tiel, Laan van Westroijen 10, 4003 AZ Tiel