GroentenFruit Huis

GES 2019

04
dinsdag
juni
~
05
woensdag
juni
 • World Forum Theater, Den Haag
 • Van 10:00 tot 18:00 uur

4 en 5 juni wordt het internationale evenement Global Entrepreneurship Summit 2019 (GES) georganiseerd in het World Forum Theater in Den Haag. Het is de eerste keer dat deze wereldwijde top over handel en ondernemen in Europa wordt gehouden. GES richt zich op ondernemers, zowel startups als gevestigde ondernemers, investeerders, wetenschappers en thoughtleaders. Het conferentiecentrum zal worden omgebouwd naar een ‘dealmaking room’ waar baanbrekende innovaties, investeerders en ondernemerschap bij elkaar komen.

Challenges Food & Agri

Per sector wordt er een aantal challenges geformuleerd waarbij Nederlandse ondernemers de kans krijgen hun innovaties te laten zien.

FME organiseert tijdens GES 2019 het Food & Agri gedeelte samen met het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit. Voor Food en Agri staan de volgende thema’s centraal (onder voorbehoud):

 • Hoe helpt technologie om goed, betaalbaar en gezond voedsel te produceren en hiermee de wereld te voeden?
  Denk hierbij aan de logistiek en de verdeling van voedsel in landelijke gebieden of juist metropole gebieden, maar ook het creëren van nieuwe vormen van proteïne. Ook kijken we in deze challenge hoe voedsel kan bijdragen aan een betere gezondheid.
 • Welke technologieën zijn er om boeren en tuinders in hun werkzaamheden te ondersteunen?
  Denk hierbij aan arbeidsintensieve processen, zoals telen en oogsten. Maar ook hoe technologie kan bijdragen aan het verminderen van pesticiden en verbeteren van oogsten. En hoe je een betere oogstopbrengst krijgt door mengteelten.
 • Hoe kan voedselproductie ondersteund worden door efficiënt management van waardevolle grondstoffen, zoals water?
  Hier gaan we op zoek naar technologische innovaties die bijdragen aan de vermindering van voedselverspilling of de efficiency van belangrijke grondstoffen, nutriënten en water verbeteren. Hierbij is kwaliteitsbewaking ook een aandachtspunt.

GES 2019

GES 2019 is een rondreizend Amerikaans zakencongres dat vaak grote namen trekt. GES brengt kennis, netwerk en financiering bij elkaar om jóuw business te ondersteunen. Met alle stakeholders onder één dak, zijn alle ingrediënten aanwezig om als ‘game-changing’ ondernemer ondersteuning te vinden. Pak je podium onderweg naar de juiste ‘deal’. GES is op zoek naar innovaties voor 5 sectoren die oplossingen zoeken om de wereld gevoed, gezond, veilig, voorzien van energie en verbonden te houden.

Aanmelden

Deelname is gratis en aanmelden kan t/m 30 januari via deze link. Gebruik hiervoor de aanmeldcode GESNLF&A

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van FME of GES