GroentenFruit Huis

AGF Trendcafé: seizoensgroenten en -fruit

14
dinsdag
mei
  • Locatie volgt
  • Van 15:00 tot 17:30 uur

Zoals aangekondigd staat het eerstvolgende AGF Trendcafé op dinsdag 14 mei a.s. in het teken van voedingswaarde, inhoudsstoffen en de markt voor personalised food. We krijgen antwoord op de vragen of seizoensgroenten en -fruit meer voedingswaarde en inhoudsstoffen hebben. En hoe zit de markt voor personalised food in elkaar?

Concept Programma

15.00 - Ontvangst
15.30 - Rondleiding bij Koppert Cress
16.30 - Natasja van de Lely over Vers+
17.00 - Omnigen
17.30 - Ottolenghi Buffet Netwerken onder het genot van een gezonde maaltijd
18.30 - Lezing van Evelien Rozema

Wij hopen dat het programma jullie zal inspireren om na te denken op welke wijze we als groente- en fruitsector kunnen inspelen op de trend en de noodzaak van een groter aandeel plantaardige producten in ons dagelijks menu. En de mogelijkheden die dit ons als sector biedt om onze producten te vermarkten.

Natasja van de Lely, Vers+

Natasja is bij Koppert Cress Marketing Strateeg Food & Health, zij werkt al jaren met diverse partijen aan Vers+. Wat is Vers+, wat kan gepersonaliseerde voeding doen voor je lijf en welke toekomst ziet zij voor Personalised Food?

Lees hier het artikel van agf.nl over het eerste Vers+ diner.

Omnigen

Omnigen is het bedrijf dat DNA profielen analyseert en op basis daarvan advies geeft over de voedingsstoffen en nutriënten die jouw lichaam nodig heeft. Wordt dit op grote schaal toegepast? Hoe gaat het in zijn werk, voor welke doelgroepen is dit interessant en hoe kunnen we hier als groente- en fruitsector op inspelen?

Evelien Rozema

Evelien Rozema studeerde biofarmaceutische wetenschappen aan de universiteit Leiden. Ze specialiseerde zich in plantenstoffen en promoveerde aan de universiteit van Wenen in Oostenrijk (Ph.D 2012). Ze deed daarbij onderzoek naar plantenstoffen, zoals vetzuren, en hun werking op receptoren die bij diabetes type 2 en het ontstaan van ontstekingen een rol spelen. Ze onderzocht als postdoc aan de universiteit Leiden ‘bio-based solvents’, oplosmiddelen gebaseerd op stoffen uit de natuur, zoals in planten en toepassingen ervan. Zij zal onder andere met ons bespreken welke waardevolle voedingsstoffen en nutriënten we binnen hebben gekregen tijdens het nuttigen van de lekkere groenterijke gerechten van het Otto Lenghi buffet.

Locatie

Koppert Cress
De Poel 1
Monster

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden voor het AGF Trendcafé op dinsdag 14 mei 2019.

AGF Trendcafé

Het AGF Trendcafé inspireert, verbindt schakels, vergroot kennis en verruimt de blik! AGF Trendcafé is de enige partij die teelt, handel en retail, in fysieke bijeenkomsten, structureel met elkaar verbindt. De ware invulling van verbinden van schakels in de keten.

Vier keer per jaar organiseert het AGF Trendcafé interessante excursies. Deze excursies staan in het teken van ketensamenwerking, voor- en achterwaartse integratie, netwerkverbreding, trendspotting, innovatie en sector-overstijgende inspiratie. Allemaal kenmerken die van toepassing zijn voor de gehele groente- en fruitsector. 

Kosten

Voor leden van AGF-Trendcafé is deelname gratis. Niet-leden betalen € 125,- per bijeenkomst.

Het AGF Trendcafé wordt georganiseerd door GroentenFruit Huis en Maurice Wubben. Bekijk voor meer informatie de website van het AGF Trendcafé